* Политика новости » Банки »

* *

Si për të transferuar para në një qytet tjetër pa një komision Sberbank

 1. Përdoruesit e Sberbank @ yn
 2. Transferim i rregullt i parave në Sberbank
 3. Sistemet e transferimit të parave
 4. Sistemet e përkthimit rus
 5. Çfarë ju nevojitet për të transferuar para?

Zbatimi i transferimit të parave në distanca të gjata është një domosdoshmëri mjaft e shpeshtë që del, si nga qytetarët e thjeshtë ashtu edhe nga biznesmenët.

Në të njëjtën kohë, secili do që fondet të jenë në dispozicion të marrësit sa më shpejt që të jetë e mundur, transaksioni shkoi në mënyrë të sigurtë dhe me të komision minimal . Natyrisht, Sberbank, si një nga udhëheqësit e kombëtares sektorin financiar , nuk mund të shpërfillte prezencën e kërkesës për një shërbim të tillë dhe përfshiu atë në rang. Shumë njerëz (jo vetëm konsumatorë të vlefshëm) zgjedhin këtë organizatë, sepse ajo ka numrin më të madh të degëve në vend, po, dhe madhësia e komisioneve është tërheqëse. Disa opsione. Le të kuptojmë nuancat.

Situata është pak më e komplikuar kur duam të dërgojmë para jashtë kësaj zone. Ky është një sistem i vendbanimeve ndërbankare në euro, që ka funksionuar me sukses në Poloni për më pak se 10 vjet. Prandaj, para se të bëjmë përkthimin, mund ta kontrollojmë me lehtësi Kostoja totale shërbimeve. Në këtë rast, ne kemi disa metoda të ndryshme pagese.

Që të gjithë me shume njerez të hapur ndaj botës, ne jemi më të vetëdijshëm për nevojën për të transferuar para jashtë vendit, e cila është kryesisht për shkak të globalizimit në rritje, shton Grazina Chet. Sistemi është kryesisht një platformë për ndarjen dhe shkëmbimin informacion financiar në mënyrë të standardizuar, të sigurt dhe të besueshme.

Nëse marrësi ka nevojë për fonde koha më e shkurtër , ju mund të përdorni shërbimin "BLITZ". Karakteristikat kryesore të transfereve të përshpejtuara:

 • limit në shumën: 500,000 rubla / $ 5000;
 • fondet janë në dispozicion në 15-60 minuta;
 • madhësia e komisionit 1.5-1.75%, por e themeluar dhe kufij shtesë : min 150 RUR (5 $ / €), max 3000 RUR (100 $ / €).

Dërguesi duhet të aplikojë në ndonjë nga degët e Sberbank të Rusisë. Ju duhet të keni para, pasaportë, mundësisht TIN, si dhe marrësin. Pas plotësimit të kërkesës dhe transferimit të shumës së kërkuar, arkëtari lëshon një faturë që përmban numri i kontrollit përkthim. Ju mund të merrni para në çdo degë, por marrësi duhet të paraqesë një dokument identiteti, si dhe saktësisht të specifikojë kodin dixhital.

Kushti për pjesëmarrje është të ketë një llogari bankare të dërguesit të mesazhit dhe marrësit të saj. Kjo strukturë e rrjetit ju jep 100% besim se përkthimi do të arrijë banka e specifikuar pavarësisht nga vendi në të cilin ai punon. Kjo nuk është një zgjidhje e pakufizuar. Burimi kryesor i fondeve që rrjedhin direkt nga struktura e sistemit është shpesh një numër i madh ndërmjetësve. Situata është më e ndërlikuar në qoftë se ata bëjnë llogaritjet në valuta të ndryshme . Në këtë rast, transferimi ynë merr një rrugë shumë të vështirë, gjatë së cilës mund të shkëmbehen disa herë, gjë që çon në një rritje të ndjeshme të kostos së operacionit në tërësi.

Përdoruesit e Sberbank @ yn

Detyra thjeshtësohet shumë nëse të dyja palët (dërguesi-marrësi) janë klientë të vlefshëm për këtë institucion bankar . Me ndihmën e llogari personale në internet operacioni mund të kryhet në 5 minuta dhe falas. Nuk ka nevojë të shkosh kudo. Mjafton të ketë sasinë e nevojshme të parave në llogari dhe të di numrin e llogarisë / kartelës së marrësit. Procedura është si më poshtë:

Prandaj, me sasi të vogla, për shembull, dhjetëra mijëra, koston përfundimtare Transferimi mund të jetë edhe shumëfish. Megjithatë, duhet të theksohet se me sasi të vogla këto norma mund të rriten. "Megjithatë, është e mundur të ndajësh shpenzimet e transferimit midis paguesit dhe përfituesit, kështu që secila prej tyre mbulon vetëm një pjesë të taksave", shpjegon Gracina Chetam.

Si ta përdorni këtë sistem? - Ne mund të bëjmë rendin e duhur direkt në degën e bankës, ku konsulenti do të kryejë tërë operacionin në emër tonë. Megjithatë, ia vlen të kujtojmë se shumica dërrmuese e institucioneve financiare që operojnë në tregun polak lejojnë transferimin jashtë vendit në elektronikë sistemin bankar që është më i lirë dhe më i përshtatshëm se të vizitosh një degë të një banke, thotë Grazyna Chetam. - Ne nuk duhet të kemi një llogari të veçantë valutë të huaj "Vetëm llogaria jonë kryesore personale në zlotë," shton ai.

 1. zgjidhni opsionin "bėni transferimin e parave",
 2. plotësoni të gjitha linjat e nevojshme
 3. futni kodin SMS.

Transferim i rregullt i parave në Sberbank

Nëse nuk ka nevojë për një nxitim të veçantë, atëherë ju mund të transferoni para në mënyrë standarde e cila karakterizohet nga parametrat e mëposhtëm:

 • nuk ka kufizime mbi shumën;
 • valutë - vetëm RUR;
 • periudha e transferimit - deri në 2 ditë;
 • madhësia e komisionit 1.75%, kufizime shtesë: nga 50 RUR në 2000 RUR.

Me qëllim të transferimit të fondeve, dërguesi duhet të paraqesë pasaportën e tij dhe të sigurojë të dhënat e marrësit.

Bërja e transferimit në këtë sistem është shumë e thjeshtë. Ka banka dhe institucionet financiare . Klientët e bankës nuk i shqyrtojnë me kujdes kontratat para nënshkrimit. E njëjta gjë vlen për të rregullat bankare dhe tabelat dhe komisionet e regjistrimit. Është e vështirë të habiteni - shpesh mbingarkohen me informacione dhe shkruar me shkronja të vogla. Është e lehtë të humbasësh disa nga shpenzimet që mund të jenë shumë të shtrenjta më vonë. Kjo është arsyeja pse ne kemi përpiluar një përmbledhje subjektive të tarifave dhe komisioneve të bankave të ndryshme, rreth të cilave konsumatorët nuk mund të dijnë.

duke zgjedhur llogari më shpesh, shikojmë se sa do të na kushtojë ta hapim dhe ta mbajmë atë, transferimet në Internet, kartë debiti dhe përdorimin e ATM-ve. Kur kërkojmë një hua, ne jemi më të interesuar normat e interesit dhe këstet. Rrallë shkojmë në detaje, dhe ne studiojmë me kujdes të gjitha komisionet dhe komisionet e mundshme.

Nëse paratë kreditohen në një kartë ose në një llogari të Sberbank, atëherë komisioni nuk paguhet dhe periudha e transferimit reduktohet në 24 orë.

Shpesh përpara secilit prej nesh ka probleme me transferimin e parave në një qytet tjetër. Në kohën tonë, zgjidhja e çështjeve të tilla nuk merr shumë kohë. Sot ekzistojnë mënyra të ndryshme kryerja e këtij operacioni, secila prej të cilave ka pozitat e saj pozitive dhe anët negative , prandaj, secili person mund të zgjedhë më të përshtatshmen dhe mundësi të përshtatshme transferimin e parave. Le të përpiqemi të kuptojmë se cila metodë e përkthimit është më optimale?

Megjithatë, nëse i shikojmë më nga afër, del se bankat shpesh paguajnë një tarifë, e cila mund të na habisë. Ose me ndjeshmëri ose lartësi. Ka shumë prej tyre - kemi zgjedhur 10, të cilat mendojmë se duhet të paguhen. vëmendje të veçantë . Ne i përfaqësojmë ata duke klasifikuar nga 10 në 1.

Nëse kartela jonë është e vjedhur ose e humbur, duhet ta rezervojmë atë sa më shpejt të jetë e mundur - shumica e kohë ne nuk paguajnë për të. Një kartë është e rezervuar, për shembull, nëse kufiri i fundit brenda 6 muajve transaksioni me kartelë është mbajtur në zero. " Kjo do të thotë se nëse nuk e përdorim kartelën tonë për gjashtë muaj, banka do ta marrë atë dhe do të paguajë. Ndryshoni orarin e ripagimit të kredisë.

Sistemet e transferimit të parave

Së pari, gjeni se cilat janë opsionet transferimin e parave ekzistojnë fare. Kjo mund të jetë një transferim postar ose telegrafik, i cili fatkeqësisht "ha" komisionin në shumën prej 8-20% të shumës së dërguar në një qytet tjetër. përkthim një sasi të caktuar në Rusi ajo do të marrë rreth 2 ditë, gjithashtu nuk është gjithmonë e përshtatshme, edhe për operacionin, ju duhet të specifikoni të dhënat e pasaportës së personit që merr monedhën. Posta ka kufizime strikte mbi sasinë e transferimit, dhe kjo nuk është gjithashtu gjithmonë e përshtatshme. Për shkak të hollësive të tilla, urdhrat postare janë gjithnjë e më pak në kërkesë në mesin e popullatës.

Gjithashtu ekzistojnë transfertat bankare Komisioni i të cilave është shumë më i vogël se ai postar dhe përbën vetëm 1-4% të shumës. Por kjo metodë nuk është plotësisht e përshtatshme, pasi që procesi i marrjes së parave në llogarinë e marrësit mund të zgjasë deri në dy javë.

Një hua e parave të gatshme duhet të paguhet rregullisht, kjo është e qartë, ashtu siç mund të na dënojë një bankë herën e fundit . Megjithatë, komisionet e larta mund të paguhen gjithashtu për "ndryshimin e skemës së ripagimit të huasë". Nëse, për shembull, ndryshojmë vendet e punës, dhe data kur marrim pagën tonë do të shtyhet për një javë, atëherë do të duhet të shtyjmë ditën kur e kthejmë kredinë në një tjetër, mundësisht sa më afër pagës.

Banka jonë nuk i përgjigjet nevojave tona? A e gjetëm? banka më e mirë në një bankë tjetër dhe dëshironi të transferoni llogarinë bankare ekzistuese? Ndoshta nuk do të paguajmë për të. Bankat paguajnë shumë, nëse mendojnë shumë herët, likuidojnë llogaritë e tyre.

Ka edhe sisteme përkthim i çastit para një nga këto sisteme Bashkim perëndimor Për 10 vjet tashmë ka marrë pozicione drejtuese në tregun e përkthimit. Një nga avantazhet e rëndësishme të kësaj kompanie është mungesa e ndonjë tarife transferimi.

Sistemet e përkthimit rus

Të gjitha më lart metodat e listuara të përdorura në mënyrë aktive në Rusi. Por sistemi është më popullor me njerëzit. Transferim perëndimor Bashkimit, pasi paratë arrijnë vendin e dëshiruar brenda 10-15 minutave. Shërbimet e kësaj kompanie ofrohen nga pothuajse të gjitha bankat e Rusisë, kështu që ju lehtë mund të transferoni fondet në vendin e duhur në një periudhë të shkurtër kohore.

Në territorin e Rusisë gjithashtu ofron shërbime përkthimi fondet Unistream, e cila u krijua nën kontrollin e Bankës Qendrore të Federatës Ruse. Në Unistream ju mund të bëni të dyja adresat dhe transferimet pa adresë. Gjithashtu në zyrat e kompanisë, ju mund të merrni transfertat e parave, thjesht plotësoni një aplikacion në faqen e internetit të kompanisë, dhe pas miratimit, paratë do të mbërrijnë brenda 10 minutash.

Një certifikatë e borxhit tonë. Ndonjëherë ndodh që të kesh një hipotekë ose një tjetër zotim kredie , na nevojitet një certifikatë e gjendjes së borxhit tonë. Duket se asgjë nuk është më e lehtë. Të gjithë ju duhet të bëni është të shkoni në bankë ku ne duhet të merrni atë pa ndonjë problem. Kjo nuk duhet të marrë shumë kohë, por të dhënat nuk ndryshojnë. Kemi nevojë për një printim të vogël nga sistemi. Megjithatë, ky dokument i thjeshtë do të na paguajë gjithashtu.

Qasja në historinë tuaj të llogarisë është thelbësore. Nëse ne kemi një llogari me qasje në internet në mënyrën e duhur në çdo kohë, ne mund të shohim të ardhurat dhe shpenzimet tona në periudhën e interesit për ne. Megjithatë, nëse nuk e kemi këtë mundësi, duhet të përgatitemi për shpenzimet e mëdha. Tarifa për çdo muaj është përkatësisht 5 dhe 6 ZL. Ndryshoni llojin e llogarisë tuaj për të ruajtur numrin tuaj të llogarisë.


Ndryshoni llojin e llogarisë tuaj për të ruajtur numrin tuaj të llogarisë

Vlen të theksohet sistemi i transferimit të parave "KONTAKT", në të cilin komisioni për transferimin është në rangun nga 0.5 në 3%. nëse ajo vjen për sasi të mëdha pastaj zvogëlohet në 1%. Me ndihmën e sistemit, është e mundur të marrë ose të paguajë mini-kredi në shumë qytete të Rusisë.

Që nga viti 2003, filloi puna e tij sistemin e pagesave " Kurora e Artë ", E cila tërheq klientët e saj me tarifat e transferimit të ulët - nga 0.5%. Fondet janë pranuar shpejt nga marrësi, ato mund të dërgohen në shumë banka dhe zinxhirë të shitjes me pakicë.

Banka jonë ka prezantuar një llogari të re dhe është më mirë se ajo e mëparshme? Ndrysho tonë llogaria rrjedhëse Ndërkohë që mban numrin aktual, nuk duhet të jetë e vështirë, sepse është e njëjta bankë. Nuk mund të jetë e vështirë, por jo e lirë. Tarifa e huazimit me kartë bankare . Kjo është ndoshta një nga taksat më të debatueshme që përfaqësojnë bankat. Huazimi i një kredie makine në bankë si një peng, zakonisht duhet të lëshojmë kartën e makinës. Nëse duhet të korrigjojmë të dhënat në librin e regjistrimit, do të na duhet.

Kontrolloni bilancin në një ATM. Zakonisht, kur flasim për pagesat për përdorimin e ATM-ve, kuptojmë koston e tërheqjes së parave të gatshme nga objektet jobanka. Sidoqoftë, duhet të kujtojmë se banka mund të kërkojë pagesë edhe për aktivitete të tjera.

Çfarë ju nevojitet për të transferuar para?

Para se të zgjidhni një sistem transferimi, i kushtoni vëmendje përmasave të tarifave, kohës së dërgimit dhe dorëzimit të parave dhe disponueshmërisë së një zyre pranimi në qytetin që ju nevojitet.

Për të kryer operacionin, duhet të jepni një pasaportë, një certifikatë origjine juridike të parave dhe një aplikacion të plotësuar ku tregohet qëllimi i transferimit dhe pyetje të sigurisë . Për siguri, një punonjës i bankës do të përcaktojë emrin dhe numrin e telefonit të marrësit.

Nëse e kryejmë gabimisht rendin e transmetimit, zakonisht nuk do të ekzekutohet. Megjithatë, ka banka që ngarkojnë një komision të lartë për gabimin tonë. Prandaj, nëse dërgojmë dikë para jashtë vendit, është më mirë të mos bëhesh gabim. Bankat duan t'i kujtojnë klientët e tyre për paratë që na detyrojnë. Për më tepër, për çdo kujtesë të tillë ata paguajnë vetveten. Kjo mund të ndodhë telefonata do të merret para ardhjes së letrës. Sigurisht, ne do të paguajmë për të dyja këto ngjarje. Për më tepër, për një periudha e shlyerjes banka mund të na dërgojë deri në dy ftesa me shkronja dhe të bëjmë 4 paralajmërime.

Dokumentet dhe aplikimet për dërgimin e parave nuk do t'ju marrin shumë kohë. Por në kushte të tilla të përshtatshme për dërgimin e parave, ka ende disa kufizime: për shembull, nuk mund të dërgoni më shumë se $ 2000 në ditë, gjithashtu nuk mund të transferoni aktivitetet e biznesit . Gjithashtu, një heqje dorë është e garantuar në rastet kur transferohet para për blerjen e pasurive të paluajtshme.

Kostoja e një telefoni nga një punonjës i këtij institucioni është 6 ZL, dhe ne do të paguhet një tarifë, edhe nëse nuk e marrim telefonin! Ne kemi paraqitur vetëm 10 tarifa dhe komisione të çuditshme, të cilat u lejojnë bankave të rrisin të ardhurat e tyre. Nëse ne të gjithë e kontrolluam tabelën e tarifave dhe komisioneve të bankës sonë, ai pa dyshim do të gjente akuza më interesante që mund të na befasonin, na trembnin ose madje na bënin të qeshnin. Për fat të keq, nuk ka asnjë mënyrë tjetër për të marrë rreth tyre, dhe gjithashtu për të lexuar dokumentet që ne supozojmë.

Sa mund të kushtojë për të dërguar para me një gabim, znj Agnieszka bindur. Ai jeton në Britani të Madhe. Zonja Agnieszka u ndie i mashtruar. Ajo priste kthimin e këtij ndryshimi, por banka refuzoi ankesën, duke shpjeguar se ajo vetëm përmbush urdhrin e klientit në përputhje me përmbajtjen e saj. "Përgjegjësia e klientit është të verifikojë saktësinë e të dhënave të transmetuara," shpjegoi banka. Paratë u kthyen në vend, por jo menjëherë.

Sipas redaktorëve të uznayvse.ru, sistemi i pagesave shpesh është i përballueshëm dhe mënyrë të shpejtë transferimin e parave.

Si ta përdorni këtë sistem?
Le të përpiqemi të kuptojmë se cila metodë e përkthimit është më optimale?
Banka jonë nuk i përgjigjet nevojave tona?
A e gjetëm?
Banka jonë ka prezantuar një llogari të re dhe është më mirë se ajo e mëparshme?
Çfarë ju nevojitet për të transferuar para?

Реклама

Популярные новости

Банки и финансы
Как просить деньги в долг, чтобы вам не отказали Да, ситуация, когда вам приходится занимать у кого-то деньги — не из приятных. Но, к сожалению, совершенно избежать ее не удается. Бывает, что нужно перехватить

Банк России выступил против закрытия микрофинансовых организаций
Правовой портал Петербурга  опубликовал сообщение, выражающее отношение Центробанка о новом законопроекте, в случае принятия которого микрофинансовые организации, существующие на территории Российской

На требование срочно запретить микрофинансовые организации Эльвира Набиуллина предложила альтернативу в виде постепенного сокращения подобных компаний
Июнь 30 2016 На недавно прошедшем заседании российской Госдумы широко обсуждалась актуальная и болезненная тема, касающаяся работы организаций микрокредитования (микрофинансовые организации). Помимо действующих

Система финансов, ее звенья
Система финансов в целом — это совокупность различных сфер финансовых отношений, в процессе которых образуются и используются различные денежные фонды. Понятие «система финансов» является развитием более

Займ от Е-Заем (E-Zaem), оформить быстрый микрозайм на карту от МФО Е-Заем, онлайн заявка на повторный кредит в микрофинансовую компанию в Москве
Случаи из собственной жизни, когда возникает срочная необходимость в деньгах, может вспомнить практически каждый человек. Пути к разрешению ситуации могут быть самыми разнообразными. Однако моментальные

Алхимия Финансов Джордж Сорос - Книга которую нужно прочитать
Проверенные брокеры: О Джордже Соросе Тактика поведения и все достижения такой личности, как Джордж Сорос , достойны восхищения. Этот биржевой спекулянт и филантроп доказал всем, что упорство

Финансовые термины. Словарь финансовых терминов
Эта публикация будет представлять собой краткий словарь финансовых терминов , которые должен знать и понимать каждый. В ней я обозначу основные финансовые термины , касающиеся личных финансов и семейного

Роль налогов в формировании финансов государства
  Отмечая значимую роль в формировании государственных финансов, следует отметить, что «для каждой общественно-экономической формации характерна присущая ей система государственных доходов, обусловленная

Ответы@Mail.Ru: кем можно работать закончив по специальности "Финансы и кредит"?
Natali Zuzu Мудрец (18702) Я закончила эту специальность и могу точно сказать кем работала и работаю я и мои друзья: - финансист на предпрятии, в перспективе - фин. менеджер; - в

Обучение в 2018 году на курсах и семинарах по финансам предприятия, оффшоры, курсы повышения квалификации
Семинары и курсы по финансам для директоров и руководителей соответствующих служб, менеджеров

Реклама

Календарь новостей