* Политика новости » Банки »

* *

Sberbank: overdraft për individët

  1. Overdraft - çfarë është ajo?
  2. Në numra:
  3. Si të organizoni një overdraft në Sberbank?
  4. Si të çaktivizoni overdraftin në kartën Sberbank?
  5. Si të përdorim Sberbank overdraft?

Dallimi në mes të një karte krediti dhe një kartë debiti është i dukshëm dhe rrallë shkakton pyetje nga përdoruesit, ndryshe nga kartat e mbitërheqjes. Çfarë është një overdraft në Sberbank dhe si ta përdorim atë - ne do t'ju tregojmë më shumë në këtë artikull.

Çfarë është një overdraft në Sberbank dhe si ta përdorim atë - ne do t'ju tregojmë më shumë në këtë artikull

Overdraft - çfarë është ajo?

Me fjalë të thjeshta - Sberbank jep mundësinë për të "shkuar në negativ". Klientit i jepet një kufi i vogël, në të cilin mund të ulni bilancin e kartës me kthimin e detyrueshëm në rrogën tjetër.

Mbitërheqja është një produkt për klientët e pagave që kanë punuar në një organizatë për të paktën 3-6 muaj. Limiti i mbitërheqjes në dispozicion varet nga paga - zakonisht është rreth 10% për punonjësit dhe deri në 20% për menaxherët.

Në numra:

  • Punëtorët e miratojnë "minus" në 4-5 mijë,
  • Autoritetet rrisin kufirin - deri në 10-15 mijë.
  • Shuma maksimale e mbitërheqjes është 30 mijë rubla.

Në çdo rast, kufiri është individual! Banka merr parasysh historinë e kreditit, barrën financiare, stabilitetin e të ardhurave dhe faktorë të tjerë.

Mbitërheqja nuk është një hua! Borxhi nuk do të shlyhet në pjesë të barabarta - do të paguhet tërësisht nga transferimi më i afërt i pagave. Por - për periudhën e përdorimit të fondeve të huazuara në të vërtetë, klienti është i detyruar të paguajë kamatën e llogaritur nga shkalla e 18% në vit.

Si të organizoni një overdraft në Sberbank?

Si të organizoni një overdraft në Sberbank

Shërbimi i mbitërheqjes është interesant për ata konsumatorë që nuk planifikojnë të marrin hua nga banka për një kohë të gjatë, nuk duan të tundohen nga kufijtë e kartës së kreditit, por ndonjëherë e ndiejnë nevojën për një kredi të vogël për të paguar. Një kartë debiti me mbitërheqje Sberbank është vetëm kur ju mund të "kapni" paratë për një muaj nën një hua me pagesë të tepërt prej 1.5% në muaj.

Shërbimi është me të vërtetë tërheqës dhe shumë kërkojnë - Sberbank overdraft se si të lidhet nëpërmjet Sberbank online ? Pse nuk ka një shërbim të tillë në faqen e internetit të bankës? Sepse nuk është një ofertë masive. Më shpesh, menaxhimi i organizatës për shërbimet e pagave merr një ofertë të tillë individuale për të lidhur overdraftin në kartën e pagave të Sberbank të punonjësve. Në këtë rast, punonjësit njoftohen për mundësitë e disponueshme dhe menaxheri i listës së pagave të projektit ndihmon për plotësimin e pyetësorëve.

Një përdorues i zakonshëm i një karte bankare (jo më pak se një klasik) mund të kërkojë një overdraft, duke siguruar bankën me dëshmi të aftësisë paguese të saj - një vërtetim të të ardhurave, deklaratave bankare.

Si të çaktivizoni overdraftin në kartën Sberbank?

Nëse shërbimi nuk ka interes për ju, thjesht shkruani një kërkesë në zyrën që ka lëshuar kartelën për shkyçje të mbitërheqjes. Pasi që një llogari e veçantë nuk u hap për "kredi", do të shkyçet shpejt pa ndonjë vështirësi.

Si të përdorim Sberbank overdraft?

Asnjë veprim i veçantë nuk kërkohet për të përdorur overdraft. Ju përdorni kartën si zakonisht, si një kartë debiti - brenda limitit në dispozicion. Borxhi rimbushet automatikisht duke plotësuar kartelën.

Në Sberbank, overdrafti për personat juridik është më i zakonshëm - për shembull, kur një sipërmarrës paguan një blerje dhe e di se ai mund të paguajë një "ndryshim" të vogël në vetëm disa ditë - ai nuk ka nevojë për një hua. Ai përdor paratë e bankës, duke mbuluar borxhin në një afat të shkurtër. E njëjta gjë është në dispozicion për individët, por - në vëllime më modeste.

Artikuj të ngjashëm:

Overdraft - çfarë është ajo?
Si të çaktivizoni overdraftin në kartën Sberbank?
Si të përdorim Sberbank overdraft?
Overdraft - çfarë është ajo?
Si të organizoni një overdraft në Sberbank?
Pse nuk ka një shërbim të tillë në faqen e internetit të bankës?
Si të çaktivizoni overdraftin në kartën Sberbank?
Si të përdorim Sberbank overdraft?

Реклама

Популярные новости

Банки и финансы
Как просить деньги в долг, чтобы вам не отказали Да, ситуация, когда вам приходится занимать у кого-то деньги — не из приятных. Но, к сожалению, совершенно избежать ее не удается. Бывает, что нужно перехватить

Банк России выступил против закрытия микрофинансовых организаций
Правовой портал Петербурга  опубликовал сообщение, выражающее отношение Центробанка о новом законопроекте, в случае принятия которого микрофинансовые организации, существующие на территории Российской

На требование срочно запретить микрофинансовые организации Эльвира Набиуллина предложила альтернативу в виде постепенного сокращения подобных компаний
Июнь 30 2016 На недавно прошедшем заседании российской Госдумы широко обсуждалась актуальная и болезненная тема, касающаяся работы организаций микрокредитования (микрофинансовые организации). Помимо действующих

Система финансов, ее звенья
Система финансов в целом — это совокупность различных сфер финансовых отношений, в процессе которых образуются и используются различные денежные фонды. Понятие «система финансов» является развитием более

Займ от Е-Заем (E-Zaem), оформить быстрый микрозайм на карту от МФО Е-Заем, онлайн заявка на повторный кредит в микрофинансовую компанию в Москве
Случаи из собственной жизни, когда возникает срочная необходимость в деньгах, может вспомнить практически каждый человек. Пути к разрешению ситуации могут быть самыми разнообразными. Однако моментальные

Алхимия Финансов Джордж Сорос - Книга которую нужно прочитать
Проверенные брокеры: О Джордже Соросе Тактика поведения и все достижения такой личности, как Джордж Сорос , достойны восхищения. Этот биржевой спекулянт и филантроп доказал всем, что упорство

Финансовые термины. Словарь финансовых терминов
Эта публикация будет представлять собой краткий словарь финансовых терминов , которые должен знать и понимать каждый. В ней я обозначу основные финансовые термины , касающиеся личных финансов и семейного

Роль налогов в формировании финансов государства
  Отмечая значимую роль в формировании государственных финансов, следует отметить, что «для каждой общественно-экономической формации характерна присущая ей система государственных доходов, обусловленная

Ответы@Mail.Ru: кем можно работать закончив по специальности "Финансы и кредит"?
Natali Zuzu Мудрец (18702) Я закончила эту специальность и могу точно сказать кем работала и работаю я и мои друзья: - финансист на предпрятии, в перспективе - фин. менеджер; - в

Обучение в 2018 году на курсах и семинарах по финансам предприятия, оффшоры, курсы повышения квалификации
Семинары и курсы по финансам для директоров и руководителей соответствующих служб, менеджеров

Реклама

Календарь новостей